מחלות ראומטיות אצל בנים ובנות

ניווט מהיר

מחלות ראומטיות הן מחלות אשר פוגעות במערכת השרירים, בשלד ולעתים אף ברקמות החיבור. חשוב לציין כי בנים ובנות סובלים ממחלות אלה באותה שכיחות ואין מחלות ספציפיות למגדר כזה או אחר כשמדובר על מחלות ראומטיות.

סוגים של מחלות ראומטיות

ניתן לחלק מחלות ראומטיות לכמה קבוצות עיקריות. הקבוצה הראשונה הן מחלות מפרקיות דלקתיות כמו למשל דלקת מפרקים שגרונית. הסוג השני הן מחלות אוטואימוניות בהן מערכת החיסון תוקפת את הגוף כמו למשל זאבת. יש גם קבוצה של מחלות הנובעות מהיווצרות של גבישים כמו שיגדון וקבוצת מחלות ניווניות בהן הסחוס נשחק. הקבוצה האחרונה מכונה תסמונות כאב כרוניות דוגמת פיברומיאלגיה.

האם ניתן לקיים שגרת חיים רגילה עם מחלות ראומטיות?

אחוז גבוה מאוד של החולים יכול לקיים חיים רגילים ומלאים ללא מגבלה כזו או אחרת וזאת בזכות תרופות מיוחדות הנקראות תרופות ביולוגיות. מאז החלו לפתח את התרופות הללו ולשפר אותן יש פחות אנשים שמגיעים למצב של עיוותים במפרקים או נכות. יחד עם זאת, עדיין לא הצליחו לרפא את המחלות הללו לחלוטין אך כן ניתן לרסן את קצב התקדמותן של רוב המחלות וכך גם למנוע נזק למפרקים.

 

חשוב לדעת

אבחון מוקדם הוא למעשה הדבר הכי חשוב כשמדובר על מחלה ראומטית. איחור באבחון עלול לגרום להופעה של נזקים בטווח הארוך ואף לפגיעה בטווח התנועה והגמישות של המפרק.

 

סימנים שמבשרים על הצורך בפניה לראומטולוג:

  • כאבים כרוניים במפרקים מעל לשלושה חודשים
  • כאבים חזקים יותר במנוחה מאשר בפעילות
  • כאבים ליליים
  • נוקשות בבקרים, נפיחות, תחושה של חום במפרק מקומי שאיננה חולפת
  • טווחי תנועה מוגבלים
  • תסמינים דלקתיים אחרים כמו למשל דלקות עיניים חוזרות, דלקות במעיים, פריחה, חום ועוד.

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר