בעיות עור שכיחות שכדאי להכיר

ניווט מהיר

ככל שאתם מתבגרים וממזדקנים, הגוף שלכם מוצא עצמו בסיטואציה בה קשה לו יותר להילחם בווירוסים וחיידקים. כאשר אתם מזדקנים, הגוף שלכם נהיה חלש יותר, המערכת החיסונית שלכם, היא כבר לא מה שהייתה בעברה, וכתוצאה מכך, מחלות רבות עלולות לתקוף אתכם ולהפריע לשלוותכם. בין המחלות והווירוסים הללו, אחת ממשפחות המחלות הנפוצות ביותר איתם אנשים מבוגרים מתמודדים בעקבות הזדקנותם הן, מחלות עור. המחלות הללו הן בעצם מחלות הנמצאות בשכבה העוטפת אותנו, כאשר, הנפוצות ביותר, נמצאות בשכבה הראשונית, החשופה לאוויר הפתוח. רוצים לדעת עוד על מחלות עור ובעיות עור שכיחות שכדאי להכיר? בכתבה זו נצלול לנושא חשוב זה ונבין אותו לעומקו.

 

אילו בעיות עור שכיחות ביותר?

  • אטופיק דרמטיטיס – אטופיק דרמטיטיס היא מחלת עור דלקתית שכיחה ביותר אצל תינוקות ואצל מבוגרים. המחלה הזו גורמת לגירודים בעור, יובש ופריחה. באתר atopic-d.org תוכלו להבין לעומק על מחלת אסטמה של העור.
  • פסוראזיס – פסוריאזיס היא מחלה שגורמת להרחבת כלי הדם, אשר, יוצרת על העור אדמומיות ומעליה, שכבה קשקשית.
  • יובש עור – יובש העור מאופיינת בגירודים רבים, כאשר בחלק מהמקרים ניתן לאבחן קשקשת אצל המטופל.
  • אקנה- פצעים לבנים ו/או שחורים בעור הנוצרים כתוצאה מחוסר איזון של רמת השומן בעור ויכולים להיווצר בשל מגוון סיבות כמו מצבים הורמונוליים, לחץ, תהליכים גנטיים ועוד.

 

 

כיצד ניתן לטפל בבעיות הללו?

  • אטופיק דרמטיטיס – במחלה זו ניתן לטפל באמצעות טיפול ממושך הכולל ניקיון גוף, מקלחות, וחיטוא. כמו כן, עדיף להתקלח עם מים קרים ולייבש את העור באמצעות הספגה ולא באמצעות שפשוף. יש המון דברים שמאפשרים למנוע התקף אסטמה בעור כמו לבוש קליל ונושם המבוסס על בדים טבעיים למשל כותנה או פשתן, המנעות מחשיפה לגורמים אלרגיים כמו אבק, קרדית האבק, עובש, פריחה ועוד.
  • פסוראזיס – במחלה זו ניתן לטפל באמצעות טיפול תרופתי, הנמצא יעיל מאוד למחלה. כמו כן, ישנם טיפולים אלטרנטיביים יעילים כמו טיפולים בים המלח, טיפול בקרני uv ועוד.
  • יובש עור – ניתן לטפל ביובש העור באמצעות חומרים המגבירים את הלחות של העור – תוך שימוש בקרם לחות טיפולי וטבעי.

 

כל בעיה שנוצרת בעור יכולה להיווצר ממגוון רחב של סיבות כמו למשל סיבות הורמונליות (בזמן מחזור, ביוץ, הריון, אחרי לידה, בזמן הנקה ובגיל המעבר הגוף עובר שינויים הורמונליים המשפיעים על העור שלנו). גם סוג עור מסוים, נטיות גנטיות, תזונה לקויה, חיים לחוצים מלאים בסטרס כל אלה ועוד יכולים להוביל לבעיות עור. בעיקרון ניתן לטפל ואף למנוע את רוב הבעיות והמחלות בעור, וכל מה שצריך לעשות זה לגשת לרופא עור מקצועי שיאבחן את הבעיה ממנה אתם סובלים ויתאים עבורכם תוכנית טיפולית יעילה. לעתים גם טיפולים מתחום הרפואה האלטרנטיבית יכולים לעזור.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר