הבעיות והמחלות שיובילו אתכם אל רופא הגסטרו

ניווט מהיר

מערכת העיכול שלנו נועדה לעמוד בתנאים קשים במהלך פעילותה, אך גם היא עלולה לסבול מבעיות ומחלות שונות שנגרמות עקב מזהמים וטפילים שחודרים אליה ואף בשל אורח חיים שאינו בריא ומתח נפשי שמשפיע לרעה על הגוף. אותן בעיות ומחלות מתבטאות במספר תסמינים שבמידה והם מופיעים לאורך תקופה ארוכה, אמורים להדליק אצלכם נורה אדומה ולגרום לכם לפנות מייד אל רופא הגסטרו. הבעיות והמחלות שיובילו אתכם אל רופא הגסטרו? להלן סקירה של כמה מהן.

 

כשתוכן הקיבה עולה לוושט

הוושט היא האיבר שנועד להוביל בצורה חד כיוונית את המזון הנלעס והנוזלים אל הקיבה. כאשר משהו אינו כשורה והתהליך הופך לדו כיווני באופן קבוע, כלומר, תוכן הקיבה החומצי חוזר בכיוון ההפוך למעלה הוושט, הדבר עלול לפגוע בוושט בצורה חמורה. בעגה הרפואית הדבר נקרא ריפלוקס והסיבות לבעיה זו יכולות להיות היחלשות או ניוון של שסתום הושט, שימוש בתרופות מסוימות, זיהומים ויראליים וחיידקיים ועוד. התסמינים כוללים תחושת "שריפה" בגרון, כאבים בחזה, צרבות קשות, צרידות, בחילות וכאבי בטן. חשיפה כרונית של הוושט לתוכן הקיבה עשויה להאיץ גם תהליכים ממאירים ולכן חשוב לפנות לבירור מקיף אצל רופא הגסטרו בהקדם.

 

דלקת קיבה גסטריטיס

על מנת לעמוד בחומציות הרבה של המזון הנכנס אליה, הקיבה שלנו מרופדת בשכבה רירית אשר אמורה להגן עליה. כאשר היא בכל זאת נפגעת מאותם מיצי קיבה חומציים, הדבר עלול  להוביל להתפתחות דלקת אשר מכונה גסטריטיס, מה שיבוא לידי ביטוי בעיקר בכאבי בטן שיקרינו לחלק העליון שלה, אך גם בהקאות, בחילות, ולעיתים אף בחום וצואה דמית. הסיבות השכיחות להופעת דלקת גסטריטיס הינן חיידק הליקובקטר פילורי, מחלות רקע אוטואימוניות דוגמת צליאק וקרוהן, שימוש בתרופות נוגדות כאב באופן קבוע, אורח חיים שאינו בריא ולחץ נפשי רב.

כיבי קיבה

פצעים כואבים ולעיתים מדממים שמופיעים על גבי דופן הקיבה ואשר ידועים גם תחת השם "אולקוס". פצעים אלו נגרמים עקב מספר סיבות עיקריות, ביניהן שימוש בתרופות מסוימות (למשל, סטרואידים, שימוש כרוני בתרופות נוגדות דלקת ועוד), חשיפה לחיידק הליקובקטר פילורי ולחץ ומתח נפשיים. הכיבים כואבים מאוד וגורמים גם לתופעות נוספות כגון דם בצואה, בחילות וחוסר תיאבון. לא ניתן להתעלם מכאבי האולקוס, שגורמים גם לאנשים הקשוחים ביותר לקבוע תור במהרה אצל רופא הגסטרו לקבלת טיפול.

 

דיספפסיה

עוד תופעה שכיחה שעלולה לתקוף את מערכת העיכול ולגרום לה לא לפעול באופן מיטבי, היא דיספפסיה. הדבר יבוא לידי ביטוי בכאבי בטן, עיכול שאינו שלם (למשל, מזון שעובר במעיים ואינו מתעכל), נפיחות, גזים, בחילות, חוסר תיאבון ועוד. ברוב המקרים מדובר בזיהום חיידקי (כגון הליקובקטר פילורי) או מצבים נפשיים שגורמים לכך. במיעוט המקרים מעורבת בתהליך דלקת אוטואימונות ובמקרים קיצוניים ממאירות.

 

הטיפול של הבעיות והמחלות שיובילו אתכם אל רופא הגסטרו

ישנן עוד בעיות ומחלות רבות שעלולות לתקוף את מערכת העיכול שלנו, דוגמת עצירות ושלשולים לעיתים קרובות, נפיחות בטנית שאינה קשורה לשומן ועוד. הדבר החשוב ביותר הוא לפנות מייד אל רופא הגסטרו כאשר תסמינים כלשהם שעלולים להעיד על בעיה במערכת העיכול אינם עוברים לאחר מספר ימים, על מנת למנוע את הסבל, כמו גם התפתחות של מצבים קשים יותר. הרפואה המערבית מציעה מספר רב של אפשרויות לאבחון ולטיפול. האבחון יכול לכלול בדיקות דם וצואה, גסטרוסקופיה ובדיקה שיכולה לגלות את חיידק ההליקובקטר פילורי, שאחראי על חלק ניכר מהבעיות במערכת העיכול. הטיפול יכלול בדרך כלל שימוש בתכשירים אנטיביוטיים ותרופות סותרות חומציות למיניהן.

 

רצוי מאוד לשלב את הטיפול התרופתי שייתן לכם רופא הגסטרו גם עם טיפולי רפואה סינית, שכוללים בין היתר תזונה מותאמת אישית, שימוש של צמחי מרפא לבעיות עיכול ודיקור סיני. טיפולים אלו אינם מתנגשים עם הטיפול התרופתי, הם מתאימים לכל אדם, בכל מצב רפואי ובכל גיל, ולא כוללים תופעות לוואי כלשהן. כל המחקרים אף מוכיחים את יעילותם הרבה כנגד בעיות ומחלות במערכת העיכול, כך שאין שום סיבה שלא תנסו.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר