ביופסיית היתוך לסרטן הערמונית – מתי ניתן לבצע?

ניווט מהיר

סרטן הערמונית הוא מחלה ממאירה שכיחה מאוד אצל גברים מעל גיל 50. לאחר ביצוע סקירות ובדיקות בסיסיות, במידה ועולה חשד למחלה, מבצעים ביופסיה. יש כמה סוגים של ביופסיה. האחת היא ביופסיה טרנסרקטלית מונחית אולטרה-סאונד. במהלך הבדיקה עושים שימוש במכשיר אולטרה-סאונד המסייע לזהות את הערמונית אך הוא אינו מזהה את האזורים הממאירים בבלוטה. לעומתה, יש את ביופסיית היתוך שנהוג לבצע כשעולה החשד או כי קיימת עדות לסרטן הערמונית במשפחה ו/או שיש ממצאים חשודים בבדיקת MRI. ביופסיית היתוך למעשה משלבת גם את טכנולוגיית האולטרה-סאונד וגם את בדיקת ה- MRI ומאפשר לקבל תוצאות מדוייקות יותר בהשוואה לביופסיה הרגילה.

 

מה היתרונות של ביופסיית היתוך?

בכדי לאשש כי קיים בגוף סרטן הערמונית, דוגמים את הערמונית דרך הפירנאום הממוקם מתחת לשק האשכים. בביופסיה רגילה לעומת זאת, מבצעים את הדקירות דרך החלחולת ורק זה למעשה מקטין משמעותית את הסיכון לזיהומים. יתרון נוסף של בדיקה זו על פני בדיקת הביופסיה הרגילה הוא ברמת הדיוק. השילוב בין צילום ה-MRI אותם ביצעו קודם לכן לבין ההדמיה של האולטרה-סאונד מאפשר לאורולוג להגיע ישירות לממצאים החשודים בזמן הבדיקה של בלוטת הערמונית.

את הבדיקה לא צריך לעשות כמה פעמים כמו הבדיקה השניה, משום שניתן באמצעותה לדגום את כל אזורי הערמונית והיא מאפשר להגיע לרמת דיוק גם בהיבט של התאמת הטיפול בהתאם למצבו הפיזי והרפואי של החולה. חשוב לציין כי מדובר בבדיקה יחסית חדשה הנמצאת בהתהוות ומהווה פריצת דרך בתחום.

איפה מבצעים את הבדיקה?

את הבדיקה החלו להכניס לאחרונה לחלק מבתי החולים בארץ והיא מבוצעת גם במרכזים רפואיים פרטיים הפזורים ברחבי הארץ, מצפון ועד דרום. לביצוע הבדיקה מומלץ להתייעץ עם המומחה האורולוג המטפל שלכם.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר