חמש בדיקות לב שאתם חייבים להכיר

ניווט מהיר

הלב הוא אחד האיברים החשובים ביותר בגוף, בו תלויים איברים רבים אחרים לצורך המשך קיום ותפקוד תקין של הגוף. אבל הוא גם אחד הפגיעים והרגישים שבהן, בעיקר כאשר מדובר על לב של אדם הסובל מגורמי סיכון שונים. לכן, חשוב לבצע בדיקות לב שונות באופן תקופתי ולהעריך בהתאם לתוצאות את האופן המתאים ביותר לטיפול, אבל אילו סוגי בדיקות לב קיימים ואיך בוחרים את הבדיקה המתאימה לכם ביותר?

צנתור וירטואלי – CT של הלב

מאר מציעים בדיקות סיטי מתקדמות של הלב. זוהי בדיקה לא פולשנית, המאפשרת לאבחן מחלות שונות בלב בשלבים המוקדמים ביותר שלהן, לפני שמתחילים להופיע תסמינים מתקדמים.

בדיקה זו מאפשרת לגלות תסמינים אשר בדיקות לב אחרות לא מסוגלות לגלות, אלא בשלבים מתקדמים יותר של המחלה.

משום כך, אבחון באמצעות בדיקות אחרות בשלבים אלה, אינו אפשרי, אלא רק באמצעות סיטי לב.

הבדיקה מבוצעת על ידי צוות מיומן ומקצועי ואף מפוענחת על ידי טובי המומחים.

הבדיקה קצרה, פשוטה ומהירה והמידע המתקבל באמצעותה יכול להציל חיים.

בדיקת אקו לב

סקירה על קולית, או אולטרסאונד של הלב.

מיועדת לגלות בעיות במסתמי הלב, בחדרי הלב או בתפקוד הלב. מתאימה לגילוי הסיבה לאוושה בלב (אם יש כזו), לגלות אם קיימת חולשה בשריר הלב לאחר התקף לב, אי ספיקה, דלקת, או זיהום ואפילו קריש דם שיכול להיסחף למוח ולגרום להתקף.

כמו כל בדיקת אולטרסאונד, גם אקו לב מתבצע על ידי חשיפה של אזור החזה, מריחת ג'ל וצילום בעזרת גלי אולטרסאונד בעזרת מכשיר מיוחד.

 

מיפוי לב

בדיקת הדמיה המיועדת להעריך את זרימת הדם ללב דרך עורקי הלב, כמו גם את רמת החיוניות והתפקוד של שריר הלב. גילוי מוקדם של זרימת דם לקויה או חסומה של כלי דם בלב יכולה לסייע במניעת התקפי לב.

הבדיקה מבוצעת על ידי הזרמה של חומר רדיואקטיבי לדם, כדי שהחומר יוכל לחדור לעורקי הלב, כדי לאפשר צילום איכותי של העורקים.

כל מתגלים בקלות אזורים בהן יש זרימת דם בעייתית.

 

אק"ג לב

אלקטרוקרדיוגרם – רישום הפעילות החשמלית של הלב, כדי לגלות שינויים קבועים, או זמניים בקצב הלב, לצורך איתור בעיות אפשריות שונות ובעיקר – לצורך מניעה של התקפי לב.

האותות החשמליים הנפלטים מהלב, נקלטים על ידי המכשיר, מופיעים על גבי נייר בצורת גרף ומאפשרים לרופאים לגלות ליקויים מסוימים בלב.

הבדיקה ניתנת למטופלים, כאשר הרופא מעוניין לשלול מצב של חסימה בעורקים, ליקויים כתוצאה מהתקף לב שהיה בעבר, דופק לא סדיר, בעיות במבנה הלב ועוד.

 

הולטר לב

בדיקה ממושכת של הפעימות החשמליות של הלב. הבדיקה מבוצעת על ידי הצמדה של מכשיר מדידה מיוחד, מחובר על ידי אלקטרודות, לגוף המטופל. המטופל לוקח איתו את המכשיר הקטן ומשאיר אותו על גופו לאורך 24 שעות, לצורך מעקב ארוך טווח (יחסית) אחר פעימות הלב.

כל ניתן לגלות בקלות הפרעות קצב – אם היו כאלה ב 24 שעות האחרונות.

הבדיקה מתאימה בעיקר לאנשים הסובלים מדופק לא סדיר, איבוד הכרה, אירועי חולשה וסחרחורת, כדי לבדוק האם התסמינים הללו נגרמים בגלל בעיה בלב.

 

לסיכום, קיים מגוון רחב של בדיקות לב, אבל לא כולן מספקות תוצאות מדויקות. חלק גדול מהן אף מסוגל לאבחן בעיות בלב רק בשלבים מתקדמים של המחלה. משום כך, מומלץ לחפש אחר הבדיקה שתיתן לכם תוצאות מהירות יותר, במידה גדולה יותר של ודאות.

פנו אלינו למידע נוסף!

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר