ניהול כלכלת בית מתחיל קודם כל מתקציב

ניווט מהיר

משפחות ששמות דגש על ניהול כלכלת בית הן כאלה שלוקחות אחריות על עתיד המשפחה וכבר זה ראוי להערכה. הרי בשום בית ספר ובשום אוניברסיטה לא מלמדים אותנו ניהול כלכלת בית נכון ועל איך נכון לנהל את התקציב המשפחתי שלנו, כיצד להתנהל מול הבנקים, איך לבחור משכנתא שמתאימה ליכולת ההחזר שלנו, על אילו ביטוחים כדאי או לא כדאי לי לשלם והכי חשוב איך להגדיל את הכסף שיש לנו בעזרת השקעות נכונות. לא מעט אנשים חיים רמת חיים גבוהה מאוד באמצעות הלוואות והבעיה מתחילה אחרי שנים רבות שהחובות מתחילים להצטבר ואין יותר אפשרות לקחת הלוואה מהבנק. משם מדובר בבור ללא תחתית, חיים תחת לחץ, פגיעה באיכות החיים ועוד.

 

אז מה כן אפשר לעשות כדי להתייעל כלכלית?

התקציב הוא כלי שהמטרה שלו היא לעזור לנו  בניהול ההוצאות וההכנסות לצד שליטה בהן. חשוב להשתמש בו נכון כדי לנהל את עצמנו. התקציב מורכב מהכנסות – משכורת, מתנה, הלוואה ועוד… לצד הוצאות – החזרי הלוואות, הוצאות צריכה, מגורים, מזון, מתנות ועוד.

כשמלמדים צרכנות נבונה לילדים ומבוגרים, יש סוגים שונים של הוצאות כמו הוצאות קבועות כמו שכר דירה או מים לצד הוצאות משתנות שאנו מוציאים אותן כמעט כל חודש או כל חודש אבל הסכום שלהן משתנה כמו קניות בסופר למשל. יש גם הוצאות בלתי מתוכננות או תקופתיות כמו חופשה בחו“ל או מזגן שהתקלקל. התקציב שלנו חייב להיות מאוזן, כלומר סך כל ההכנסות חייב להיות שווה לסך כל ההוצאות. אם אין איזון, בעתיד הקרוב או הרחוק, הדבר יגרום לפגיעה ברמת החיים.

ניהול תקציב עוזר לנו להבין את תמונת המצב הקיים, לשלוט בהוצאות שלנו, לעשות סדרי עדיפויות ואפילו לשמור על סוג של משמעת – ”אוקיי אני רוצה את זה או צריך את זה אבל אפשר לחכות עם ההוצאה הזו כמה חודשים“… בנוסף, ניהול תקציב במסגרת התנהלות כלכלית נכונה עוזר לנו למנוע חובות, להפחית את רמת הלחץ בבית ולא פחות חשוב – להגשים מטרות.

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר