סרטן בלוטת הערמונית והטכנולוגיה של היום

ניווט מהיר

סרטן בלוטת הערמונית הוא הגידול שהוכח מחקרית כנפוץ ביותר הן בקרב גברים החיים בעולם המערבי המודרני והן בקרב גברים ישראלים. בעשור האחרון חל שינוי מהותי לטובה בתהליך האבחון והטיפול של המחלה, מה שמעמיד את סיכויי ההחלמה על מעל 92%. בכל זאת, אבחון מוקדם של המחלה הוא קריטי וחשוב לתהליך הטיפולי ולהחלמה. מדובר בתהליך שמתפתח במצב בו אחד התאים מתרבה בקצב אדיר, אלו מתחילים ליצור גוש סרטני שהורסות את הרקמות הטובות. בשלבים מתקדמים יותר של הגידול, עלולות להיווצר גרורות שמתפשטות לאזורים ואיברים נוספים בגוף. מה שמעודד הוא שסוג הסרטן הזה, זאת בשונה מסוגים אחרים מתפשט לאן וברוב המקרים אין הוא מופיע לפני גיל 40.

 

מתי כדאי לבדוק את בלוטת הערמונית?

אין המלצה רפואית גורפת למתי לבצע את הבדיקה לגילוי הסרטן, אבל כן יש המלצה לגברים מעל גיל 50 להיבדק. תחילה יש צורך לעבור בדיקת דם הבודקת את רמות ה- PSA. במידת הצורך וגם מסיבות תורשתיות גנטיות ממשיכים עם בדיקת ביופסיה. היום יש בדיקה חדשנית הנקראית ביופסיית פיוז‘ן והיא משלבת בין אכנולוגיית אולטראסאונד ל- MRI ואז ניתן לא רק לדייק בממצאים, אלא גם להבין את מיקומו המדוייק של הגידול, באיזו רמת הסרטן קיים בגוף, האם הוא התפשט לאזורים אחרים ולקבוע טיפולים מתאימים.

איך מטפלים?

במצב של גידול ממאיר או גידולים ממאירים נקודתיים, יש סיכוי גבוה שלא תהיה התפשטות ולכן חלק משיטות הטיפול דוגלות במעקב בלבד. במקרים של גוש בודד, נהוג לבצע כריתה מקומית או כריתה פוקלית. לעתים יש צורך לבצע כריתה של כל הבלוטה באמצעות רובוט דה וינצ‘י או בשיטה הפתוחה. כשהמחלה מתקדמת או אצל אנשים מבוגרים נהוג לטפל באמצעות הקרנות. יש גם טיפול הורמונלי וטיפול ביולוגי.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר