3 מתכוני סלטים שאתם חייבים להכיר

ניווט מהיר

כולנו רוצים לאכול בריא יותר, לחיות אורח חיים מאוזן יותר, להיות פחות לחוצים וכן, גם להכניס יותר ירקות ופירות לתפריט שלנו. העניין הוא, שתוך כמה זמן המלפפון והעגבניה לצד החביתה או הטוסט הופכים קצת משעממים. אז הנה 3 מתכוני סלטים שאתם חייבים להכיר.

 

הוא ירוק הוא בועט והוא פשוט מעולה!

בפעם הבאה שאתם מזמינים הביתה משלוח ירקות הזמינו גם 500 גרם של תרד טרי, מעט צנוברים, קופסא קטנה של עגבניות שרי מתוקות, פרי העונה כלשהוא (אגסים, אפרסקים או נקטרינות, גם תפוחים ירוקים תופס) וגבינה אחת מלוחה, זו יכולה להיות פטה, המאירי או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים. שטפו היטב את התרד מכל החול, הסירו את הגבולים ואדו עם מעט שמן וזית ושום במחבת. הכינו רוטב המכיל: כף שמן זית, חצי כפית דבש או מייפל, מעט תרכיז רימונים, סקוויז של לימון וכפית חרדל דיזון ללא גרגרירים. שימו את התרד בקערה, חתכו את העגבניות, הוסיפו את הצנוברים ותבלו. אם בא לכם לשדרג אפשר לבשל בצד קינואה ולהוסיף.

 

סלט אנטיפסטי – ראשון מ 3 מתכוני סלטים

לפעמים פשוט לא בא לנו לאכול ירקות טריים, בעיקר שמתחיל להתקרר בחוץ. אז ארגנו לכם סלט מדהים של ירקות חמים. כל מה שצריך זה תנור, כמה ירקות שאתם אוהבים, שמן זית ועשבי תיבול. הנה מתכון יחסית זריז. מה שצריך זה תערובת של חסות, סלסלה של פטריות טריות, כמה פלפלים לפי הטעם, בטטה אחת קטנה, מלפפון, מעט קרוטונים, מלח פלפל, שום ושמן זית לתיבול וגם קצת בלסמי. גרעיני חמנייה יוסיפו גם לטעם וגם למרקם.יש לתבל את הבטטה, הפלפלים והפטריות עם שמן זית, בלסמי ועשבי תיבול, להוסיף מלח ופלפל ולצלות בתנור על 180 מעלות עד שהם מתרככים. שמים בקערה את המלפפון והחסות שטופות ונקיות. מוסיפים את הירקות האפויים, את הגבינה, הקרוטונים והגרעינים. מתבלים עם מעט מלח ופלפל, שאר הרוטב יבוא מהירקות הצלווים. בתיאבון.

סלט קראנצ‘י שלא תוכלו להפסיק לאכול

מה צריך?

  • חבילה אחת של אספרגוס
  • 2 חבילות אנדיב
  • תערובת חסות לפי הטעם
  • חופן של פרמזן איכותי
  • מיץ מלימון טרי
  • מלח
  • פלפל
  • מעט מיונז
  • כפית חרדל

קולפים את גבעולי האספרגוסים ומסירים את הקצה. מרתיחים סיר ושמים אותם בסיר לשתי דקות ומוציאים לקערה עם מי קרח שיעצר הבישול. במחבת שמים את האנדיב אחרי שניקיתם עם מעט שמן זית ומלח ומוציאים החוצה. מניחים את תערובת החסות ומעל זה את האנדיב. את האספרגוס שמים באותה מחבת של האנדיב עם השמן שנשאר וסוחטים לימון שלם עליהם. מוסיפים את התערובת לקערה. מערבבים. בצד מכינים רוטב עם כפית מיונז, מלח, פלפל, קצת חרדל ופרמזן. מערבבים עם מוט ידני ויש לכם סלט פשוט מדהים שמשדרג כל ארוחה.

 

טיפים להכניס יותר ירקות לתפריט שלכם

  • הכינו לעצמכם בכל בוקר לעבודה נשנושי ירקות כמו למשל מקלות של גזרים, מלפפונים וגמבות.
  • בחורף שווה להמיר סלט טרי במרק טרי. מרקים מזינים, משביעים ופשוט טעימים.
  • שלבו ירקות בכל ארוחה. גם אם אתם אוכלים כריך חביתה או פסטרמה, תמיד אפשר להוסיף חסות, מלפפון, עגבניה וכדומה.
  • התעדכנו בירקות ובפירות העונתיים שגדלים באותה עונה של השנה וחפשו מתכונים מעניינים לשלב אותם.
  • תמיד כדאי שיהיו לכם במקרר חסות שטופות טריות. ברגע שהעלים כבר שטופים, אנחנו פחות מתעצלים ופשוט מכניסים אותם לתוך הסלט שלנו שאנחנו מכינים את הארוחה.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר