בדיקות תקופתיות – מאיזה גיל מומלץ להתחיל?

ניווט מהיר

אחת השאלות הנפוצות בהקשר הרפואי בקרב מטופלים שחצו על גיל ה-40 היא: בדיקות תקופתיות – מאיזה גיל? בהיותנו עונים על השאלה הזו, חשוב לקחת בחשבון קריטריונים נוספים פרט לגיל, כגון היסטוריה רפואית, מצב פיזי של המטופל, גנטיקה, תוצאות של בדיקות דם שגרתיות ועוד. יחד עם זאת, שמירה על אורח חיים בריא מחייב אותנו להיות ערניים ולבצע אחת לכמה זמן בדיקות תקופתיות, כמו בדיקות לחץ דם, בדיקות דם, בדיקת עיניים, בדיקת שמיעה ועוד. דבר נוסף שחשוב להיות מודעים אליו הוא כי לעתים, תסמינים מסוגים שונים הם אלו הקובעים כי עלינו להגיע לרופא ולבקש הפניה לביצוע בדיקות. יש בדיקות אותן חובה לעשות בכל גיל, אם סובלים מתסמינים מסוימים, לדוגמא: הופעת שומות חדשות, טשטוש בראיה, לחץ בעיניים או בראש, וכדומה.

בדיקות תקופתיות לשלילת סרטן הערמונית – מאיזה גיל?

כידוע, הסרטן הנפוץ ביותר בקרב גברים בכל העולם הוא סרטן הערמונית. כפי שמשרד הבריאות ממליץ לנשים מגיל 50 לבצע בדיקת שד וממוגרפיה אחת לשנה או שנתיים (על פי המלצת הרופא), כך ההמלצה לגברים מגיל 50 לבצע בדיקת סמן PSA בדם, אשר מעיד – במידה כזו או אחרת – על התפתחות סרטן בערמונית.
במידה ויש היסטוריה רפואית של קרוב משפחה מקרבה ראשונה שחלה במחלה, ההמלצה היא לבצע בירור ובדיקות רפואיות כבר מגיל 40, בשל הסיכוי המוגבר להעברת המחלה בתורשה.

אילו תסמינים מעידים על סיכוי להיווצרות סרטן הערמונית ומחייבים בירור אצל אורולוג?

  • דם בשתן או בעת מגע מיני
  • קושי בעת מתן שתן
  • עליה בתדירות מתן שתן בעיקר בלילה
  • כאבים בעת מתן שתן
  • במידה והגידול הספיק לשלוח גרורות לעצמות, עשויים להיגרם כאבים בשרירים באזור האגן, הירכיים והגב.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
בדיקות תקופתיות מאיזה גיל
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר