מהי נוחות תרמית ואיך ניתן להשיג אותה?

ניווט מהיר

ההגדרה של נוחות תרמית מבוססת על תחושה סובייקיטיבית של כל אחד ואחת מאיתנו. לא סתם יש אנשים שנוטים יותר לרגישות לקור, לעומת כאלה שדווקא חום הוא זה שמפריע לו. יחד עם זאת, קיים תחום תרמי ממוצע הנחשב לאופטימלי עבור רוב האנשים. טמפרטורת הגוף התקינה נעה בין 36.5 ל- 37.5 מעלות צלסיוס. הטמפרטורה של העור שלנו נעה בין 33-35 מעלות צלסיוס. במצב אופטימלי אין תחושה של הזעה ואין מה שנקרא הצטמררות של השרירים. כאשר הגוף יוצא מאיזון בהיבט של חום וקור, הנוחות התרמית שלנו נפגעת.

 

ממה נוחות תרמית מושפעת?

בשנים האחרונות, בשל המגמה לנצל את התנאים הסביבתיים הקיימים ולמקסם את כל הנושא של בניה ירוקה, עושים שימוש במגוון של פתרונות טכנולוגיים מתקדמים ביניהם קיר מסך, סקיילייט, מוצרי גבס למיניהם, בניית מערכות חשמל חכמות ועוד. בפועל, הנוחות התרמית מושפעת מכמה גורמים מרכזיים.

  • הטמפרטורה של האוויר בחלל
  • המהירות שבה האוויר נע
  • פיזיות
  • בידוד
  • העוצמה של קרינת השמש הן הישירה והן המוחזרת
  • לחות הקיימת בתוך החלל

 

מה הקשר בין בידוד לבין נוחות תרמית?

ברגע שמערכת הבידוד של הבית איכותית, הבית הופך להיות מבודד היטב ואז כמעט שאין צורך להפעיל את המזגן למטרה של קירור או חימום. אחת הבעיות היא שאדריכלים וקבלנים לא מציגים בפני קהל הבונים והמשפצים את חשיבות הבידוד ואז לא משקיעים בכך מספיק. הרעיון הוא לחשוב לטווח הארוך ולא לטווח הקצר, שכן בניה ירוקה או שיפוץ ירוק אמנם יקרים יותר בזמן אמת, אך אם מסתכלים קדימה, מדובר בחיסכון כספי אדיר. לכן, חשוב מאוד עוד לפני שמסתכלים וחושבים על מרכיבי העיצוב בבית, לבחון דווקא את ההיבט הפונקציונלי ואז ניתן להנות מחיסכון כלכלי אדיר לאורך זמן אשר בא לידי ביטוי בחשבון חשמל אקונומי יותר. לצד זה, נוכל להיטיב עם הסביבה שלנו וגם לשפר בצורה ניכרת את איכות החיים שלנו בבית.

 

איך בידוד תרמי מונע מעברים של חום וקור?

למעשה, מטרתו של הבידוד התרמי היא בעצם לעקב מעברים קיצוניים של חום ושל קור. כאשר הבית מבודד בצורה אופטימלית, תוך התחשבות בנתונים דמוגרפיים, השינויים במעלות מינוריים באופן יחסי וכאשר יש שינויים קיצוניים במזג האוויר בחוץ, בתוך הבית כמעט שלא נרגיש זאת. מסיבה זו, מומלץ מאוד להשקיע בתהליך תכנון של הקירות החיצוניים וכך לצמצם בצורה משמעותית את הצריכה האנרגטית בתוך הבית. למעשה, מערכת בידוד מושקעת מאפשרת גם לשפר את הנוחות התרמית, כך נרגיש נוח יותר ונעים יותר, בין אם בחוץ יש 10 מעלות ובין אם 35.

 

 

מה הופך את מערכת הבידוד ליעילה?

ככל שנתייחס ליותר גורמים בתהליך תכנון מערכת הבידוד ביניהם האקלים המקומי באזור בו הבית ממוקם, הצורה של הבית כלומר המבנה, המיקום שלו ביחס לכיווני השמש והרוח, תהליכי הבניה והחומרים מהם הבית בנוי, כל הנוחות התרמית בתוך הפרויקט תהיה טובה יותר. בארץ נהוג לעשות שימוש במגוון של פתרונות בידוד כמו צמר זכוכית, צמר סלעים, טיח תרמי ועוד. הדבר הכי טוב שאפשר לעשות כדי להנות ממערכת בידוד אופטימלית, איכותית וטובה שתשרת אותנו נאמנה לאורך השנים, הוא להתייעץ עם איש מקצוע מהתחום. ניתן להתייעץ עם יועץ או מומחה בתחום האיטום והבידוד, עם אדריכל או מומחה לבנייה ירוקה- לכולם יש את הידע המתאים לנושא. את סוג החומר ממנו מייצרים את מערכת הבידוד קובעים לפי מבנה הקירות. ככל שהאזור בו הפרויקט מוקם יבש וגבוה יותר, כך יש צורך ביותר בידוד.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר