שיטת הניקוד בגין עבירות תנועה

ניווט מהיר

נעצרתם על ידי שוטר וקיבלתם נקודות תנועה בגין עבירות תנועה שביצעתם? אתם לא יודעים מה היא המשמעות ומה הן ההשלכות של הנקודות הללו שקיבלתם? השורות הבאות נכתבו במיוחד עבורכם.

כיצד שיטת הניקוד בגין עבירות תנועה פועלת? מה היא הכוונה שלה?

ראשית, במידה ואתם מעוניינים בייעוץ מקצועי והכוונה עבור כיצד כדאי להתמודד עם עבירות התנועה שצברתם, אנו ממליצים בחום לפנות להמשך טיפול אצל עו"ד תעבורה מומלץ המנוסה בדיני התעבורה השונים, על מנת שהאחרון ידאג לכם ולאינטרסים שלכם בצורה המיטבית. במדינת ישראל, קיימת שיטת צבירת הנקודות בגין עבירות תנועה בכביש. שיטה זו נקבעה, מתוך ההבנה כי לא כל עבירות התנועה שוות בחומרתן, וכל עבירה שכזו גוררת יחס וענישה שונים לחלוטין. על פי החוק, מטרת תקנת צבירת הניקוד בגין עבירות תנועה, נועד על מנת לעקוב אחר הנהגים, לתקן את צורת הנהיגה השגויה של נבגים, ובעיקר – להבטיח את הכשירות הנהיגתית של אלו שיושבים מאחורי ההגה במדינת ישראל.

כמה נקודות ניתן לקבל עבור כל עבירת תנועה? האם יש עבירות תנועה שלא גוררות רישום נקודות?

שיטת צבירת הנקודות במדינת ישראל פועל כדלקמן – ניתן לצבור החל מ-2 נקודות לכל הפחות, וככלל, קיימות 5 דרגות חומרה – כל דרגת חומרה גוררת צבירת נקודות שונה, והעבירה החמורה ביותר מבחינת החוק, גוררת צבירת 10 נקודות תנועה סך הכל. יש מספר עבירות שלא גוררות שום צבירת נקודות – עבירות חניה, עבירות מהירות בדרגה הקלה, וכיוצא בזאת. למשל, יש עבירות שבגינן ינתנו מעט נקודות כמו למשל נסיעה בנתיב של תחבורה ציבורית, לעומת עבירות תנועה שיגרמו לצבירה של הרבה נקודות כמו מעבר ברמזור אדום, פניית פרסה במקום שאסור ועוד.

למשך כמה זמן הנקודות שצברתי יכולות להיות בתוקף?

על פי החוק, צבירה של נקודות תעבורה צריכות להיות תקפות לפרק זמן של שנתיים החל מיום ביצוע העבירה. במידה ונהג מסוים צבר 22 נקודות נהיגה בפחות מפרק זמן של שנתיים, במצבו נקודות התעבורה יחזיקו 4 שנים.

איך תמנעו מלצבור נקודות?

אולי זו נשמעת כמו שאלה רטורית, אבל האמת היא שיש המון דברים שאפשר לעשות כדי להימנע מצבירה של נקודות תעבורה. ראשית כל, עליכם להימנע מנהיגה תוך שימוש בטלפון הנייד שלכם, שלא רק מסכנת אתכם ואת הנהגים האחרים הנמצאים על הכביש ואת הולכי הרגל, אלא גם מגדילה את הסיכון לתאונות דרכים ולצבירה של נקודות וכמובן קבלת דו“ח לתשלום. בנוסף, בכל פעם שאתם עולים על ההגה, חשוב מאוד להסתכל לצידי הדרך ולשים לב איפה אתם נוהגים, שתוכלו לנהוג במהירות המותרת, שכן מדובר באחת העבירות הכי נפוצות בישראל. שימו לב להולכי הרגל, היו עירניים לנהגי קטנוע ואופנוע, קורינטים ורוכבי אופניים וככה תשמרו על כבישים בטוחים יותר ותפחיתו את הסיכוי לקבלת דוחות תנועה וצבירה של נקודות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר