מי קונה יותר, נשים או גברים?

ניווט מהיר

בעשור האחרון חלה עלייה אדירה בכמות המחקרים הנעשים בתחומים של פרסום ושיווק, קניה מול מכירה. מדובר בסוג של גלגל המשלב בין כמה מרכיבים בתוכו כמו הפסיכולוגיה של האדם שמבצע את הקניה, ההרגלים שלו, לחצים חברתיים אליהם הוא נשאב, כוחו של שיווק ומיתוג ועוד. אחת השאלות שעולה פעם אחר פעם בתחום זה היא מי קונה יותר? נשים או גברים? מי עורך יותר קניות? מי מבזבז יותר?, למי קל יותר לאמץ הרגלים המבוססים על צרכנות נבונה? מה הסיבות העיקריות שאנחנו עושים שניות ועוד. אז המחקרים הללו מראים שאמנם נשים אוהבות יותר לעשות קניות וגם נהנות מהן, מדובר בסוג של ”תרפיה“ עבורן ועדיין, מבחינה כלכלית הן הרבה יותר מחושבות בהשוואה לגברים.

 

אז איך עושים את ההשוואה מי קונה יותר גברים או נשים?

נשים עושות סקרי שוק, בודקות, שואלות ומשוות מחירים לפני שהן יוצאות למסע של קניות. בכל קניה הן מוציאות פחות כסף בהשוואה לגברים. לעומת זאת, גברים אמנם יוצאים לקניות בתדירות הרבה יותר נמוכה, אבל שהם כבר יוצאים לקניות, הם מפציצים. גברים מתלבטים הרבה פחות במעמד הקניה, הם קונים יותר ומשלמים מהר יותר. כלומר, המסקנה היא שאומנם נשים קונות יותר ביום יום שלהן, אבל בכל קניה הן מוציאות פחות כסף בהשוואה לגברים. בעוד נשים קונות מוצרי מזון, ניקיון, מוצרי קוסמטיקה וטיפול, בגדים, תיקים ונעליים, גברים קונים בעיקר מוצרי חשמל, כלי עבודה ובגדים.

טיפים שיעזרו לכם להפוך את הקניות שלכם לחכמות יותר!

הרי זה לא חדש שמשווקים ובעלי עסקים יעשו כל מה שהם יכולים כדי לגרום לכם לקנות את המוצרים והשירותים שלהם. היום העולם הפך להיות הרבה יותר מתוחכם ויעיל מבחינה שיווקית וכבר ברגע שאתם רק מתלבטים או מדברים על מוצר הוא כבר מופיע לכם בפיד של האינסטגרם. אז לפני שאתם מתחילים לגלוש ולחפש מוצרים, לפני שאתם קובעים יום שופינג עם חברה, כדאי לכם לקרוא, להפנים וליישם היטב את הרשימה הבאה!

  1. טריק העגלה- ככל שהעגלה או התיקים האלה מבד שיש בכניסה לחנות גדולים יותר, אנחנו מעמיסים יותר. זה כמו שאנחנו אוכלים יותר בצלחת גדולה. לכן, זכרו שאין צורך להעמיס. עבדו עם רשימה קניות, בין אם מדובר בקניות של הסופר ובין אם דברים שצריך הביתה.
  2. מיתוג הוא טריק – ברגע שיש כל מיני אריזות צבעוניות, מדבקות ממותגות, זה הכל במטרה שאתם תתפתו לקנות. תפנימו את זה שמדובר באקט שיווקי ואל תתנו לזה יד! רק אם אתם באמת חייבים וצריכים את המוצר, רכשו אותו.
  3. לפני שיוצאים אוכלים משהו- אם אתם לא רוצים להרוס לעצמכם את התפריט הבריא עליו אתם מקפידים, לפני שאתם יוצאים לקניות תאכלו משהו קטן. אחרת, אתם יכולים לסיים את זה במסעדה יקרה שיש בקניון או אפילו סתם לחטוא עם צ‘יפס וקולה. לא חבל?
  4. קבעו תקציב – לפני שאתם יוצאים מהבית הגדירו תקציב ואל תחרגו ממנו.
  5. אל תאספו קופונים – מומלץ מאוד שלא לאסוף סתם ככה קופונים, אלא רק עבור מוצרים שרציתם לרכוש בכל מקרה.
  6. הסתכלו למטה- לרוב מוצרים שנמצאים בחלקים התחתונים של המדפים זולים יותר בהשוואה לעליונים.
  7. קנו בסוף עונה, חגים ומבצעים – תמיד יש מבצעים והנחות, נצלו אותם!
  8. השוו מחירים – היום יש מערכות אינטרנטיות וגם אפליקציות להשוואת מחירים. נצלו את זה לטובתכם, חפשו בכמה אתרים ונסו לחסוך בעלויות.
  9. קבוצות רכישה- קניה דרך קבוצות רכישה יכולה לחסוך המון כסף. אם יש משהו שאתם צריכים, נסו לגייס לזה אנשים נוספים.

אם לא הצלחנו לענות על השאלה מי קונה יותר גברים או נשים? אז כנראה שאין תשובה חד משמעית שאפשר לתת לשאלה הזו.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר