למה כדאי לאכול פירות יבשים?

ניווט מהיר

פירות יבשים מזוהים בעיקר בתור המאכל המוכר ביותר של חג ט"ו בשבט, שכן המנהג הוא לאכול צלחת של פירות אלו בחג זה. אולם, פירותאלו נחשבים מאכל מאוד מאוד בריא גם מחוץ לחג זה. גם בישראל וגם ברחבי העולם כולו, למעשה הם נחשבים לממתק של ממש, זאת כאשר למעשה מדובר על מעין חטיף בריא ללא סוכר. הפירות היבשים שנחשבים להכי נפוצים ופופולאריים כיום הם – שזיפים, משמשים, תמרים, ותאנים, אך מעבר לכך קיימים סוגים רבים מאוד של פירות יבשים כיום, גם מעבר לסוגים הללו. במידה שתהיתם למה הם כל כך בריאים, בכתבה הבאה תוכלו למצוא מידע רלוונטי בנושא.

פירות יבשים והיתרונות שבהם

ניתן למצוא אותם היום בכל סופר מרקט שקיים במדינת ישראל, ובנוסף, ניתן להזמין פירות יבשים עד הבית דרך משלוח פירות וירקות, טרנד שנהיה פופולארי בשנים האחרונות. מעבר לעובדה שהם חטיף טבעי וטעים ממש, להלן יתרונות מרכזיים שלהם:

מסייעים לשמירה על משקל גוף תקני

מחקרים רבים מראים כי יש קשר ישיר בין צריכה של פירות יבשים לבין הקטנה משמעותית בגורמים של מחלות כרונית למיניהם. ככלל, ניכר כי צריכה שלהם באופן יום-יומי, משפר את כל המדדים הקיימים בגוף שלנו, וככלל, המדדים של צרכני פירות אלו עשויים להיות תקינים יותר.

אשלגן וסיבים תזונתיים

פירות אלו מכילים כמויות גבוהות של סיבים תזונתיים חיוניים לגוף, וגם של אשלגן. מחקרים אלה מראים כי אכילה של 40 גרם פירות יבשים ביום, מספיק בערך 30 אחוזים מכמות הסיבים התזונתיים שמומלץ לצרוך ביום, זאת כמובן על פי מחקרים רבים אשר קיימים בנושא..

 

בנוסף, כדאי לדעת שהם מעניקים לגוף מקור אנרגטי מעולה לביצוע פעילות גופנית. מדובר בפחמימות פשוטות וזמינות אשר נספגות מאוד מהר במערכת העיכול שלנו ולכן לפני אימון, ניתן לאמץ צריכה של כמה פירות יבשים כמו משמש ותמר או שתי תאנים. פחות מומלץ לצרוך שזיפים יבשים, שכן אלה מעודדים פעילות מוגברת של מערכת העיכול ולכן לא מומלץ לפני פעילות גופנית לאכול אותם. הם מצוינים בתור ארוחת ביניים, הם מסייעים לשמירה על משקל גוף תקין, ממש כמו פירות רגילים והם משדרגים כל מתכון. ניתן לשלב אותם בתפריט התזונתי שלכם על בסיס קבוע, הנה כמה רעיונות:

  1. שייק בריאות – הכינו בכל בוקר שייק בריאות המבוסס על עלים ירוקים כמו קייל או תרד, בננה אחת, מעט מים, כפית טחינה ושני תמרים.
  2. מוזלי – ניתן לשלב אותם בארוחת בריאות המכילה יוגורט עיזים, כבשים או בקר, כמה פירות, כמה אגוזים וקצת סילאן או מייפל טבעי.
  3. סלטים –  משתלבים נפלא בסלטים.
  4. תבשילים ומאפים – אפיית לחם, עוף צלוי בתנור, בשרים, כל אלה משתלבים איתם נפלא.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר