בעידן המודרני בו אנחנו חיים חלו התפתחויות טכנולוגיות במספר ענק של תחומים. גם בתחום הבנייה, אפשר למצוא מגוון חידושים ופתרונות שמתווספים כל שנה. אחד השינויים האלו שחלו בתחום הוא הנושא של בנייה תעשייתית. שיטת בנייה זו המכונה גם בנייה מתועשת, היא הנפוצה ביותר כיום ובעצם כוללת מגוון שיטות המייעלות את תהליך הבנייה.
מאפייני הבנייה התעשייתית
אם בעבר היו בונים בניינים רק בדרך אחת, לבנה ללבנה, פיגום לפיגום, היום ישנן מגוון שיטות חדישות לתהליך הבנייה המלא. הנטייה היום היא להרכיב מראש כמה שיותר מחלקי המבנה ולא באתר הבנייה עצמו. בעצם, בבנייה תעשייתית, עושים שימוש שלל טכנולוגיות כדי ליצר חלקים מהבניין באופן מודולרי ואז לשנע אותם אל האתר. בתהליך הייצור הזה ישנה שליטה גבוהה יותר על התוצאה המתקבלת, על מניעת מטרדים, לכלוך וזיהום אוויר באתר הבנייה ועוד. אם בעבר לדוגמה כדי לבנות חזית לבניין היו מרצפים אותו בחלקים, כיום אפשר לדוגמה לבנות מראש קיר מסך זכוכית שיהווה את החיפוי החיצוני של המבנה, ללא צורך בהרכבת חלקים קטנים זה לזה.
מה היתרון של הבנייה התעשייתית?
היתרון הראשון הוא בתהליך הבקרה שחלקי המבנה המודולרים יכולים לעבור לפני שהם נטמעים במבנה. כך ניתן גם לבצע התאמה מדויקת יותר מבעוד מועד, להעביר חלקים במקשה אחת לדוגמא אריח חיפוי המוצמדים כבר לתבנית הקיר יוכלו לעבור כיחידה אחת. היתרון הגדול ביותר הוא כמובן החסכון בזמן ובמקום ובעקבות כך גם בכסף, בזכות השיטה הזו המבוססת על טכנולוגיות יותר מהירות ועל שיטת הרכבה יעילה יותר. למרות שהעלות של פועלים העובדים בשיטה זו לרוב גבוהה יותר, נדרשות שעות עבודה מעטות יותר כדי להגיע לאותה התוצאה ובכך ניתן לחסוך.
בין אם אתם חולמים לבנות את ביתכם על פי מאפיינים אלו ובין אם אתם מעצבים את מקום העבודה שלכם או הארגון אותו אתם מקימים, כדאי לפנות לחברה מקצועית שמבינה בתחום של בנייה תעשייתית ותדע לסייע וללוות אתכם לאורך כל הדרך. יש חשיבות רבה לתכנון, לחלוקה של המבנה, לבחירת חומרי הגלם, לעיצוב, לתאורה, חיפויים, איטום, בידוד וכיוצא בזה.
לסיכום, לבנייה תעשייתית מגוון של יתרונות, מדובר בתהליך שהופך פרויקטים בכל העולם לחזקים, עמידים ויציבים יותר. בנייה מסוג זה חוסכת לנו זמן רב ומאפשרת לנו לבצע יציקות אל תוך הקירות. גם מבחינה בטיחותית יש לכך המון יתרונות. בנייה מהסוג הזה יכולה להתאים לפרויקטים בהם המגרש נחשב ליקר וכך אפשר לחסוך כסף. כמובן, שיש לתהליכים הקשורים לבנייה תעשייתית גם חסרונות, למשל כאשר מבצעים את יציקת הבטון בתוך הקירות החיצוניים, הדבר דורש התייחסות מיוחדת לנושא הבידוד, ואם לא נותנים לזה מענה, הפרויקט ייתן מענה אנרגטי מאוד נמוך. כתוצאה מכך הן הוצאות החימום והן הוצאות הקירור יהיו גבוהות.