אלימות במשפחה

ניווט מהיר

יש המון אנשים שבכלל לא מודעים לכך שהם מתנהגים בצורה אלימה. כלומר, הם רואים את הדברים כך: כל עוד הם לא הרימו יד, לא הרביצו או דחפו, לא מדובר באלימות. כמובן שאין זה נכון וכי אלימות במשפחה היא לא רק פעולה פיזית שמישהו מבצע כלפינו, אלא גל פגיעה נפשית או גופנית, פגיעה בגוף וגם בנפש. מדובר בהתנהגות הרסנית שהמטרה שלה היא פשוט לשלוט במגוון של דרכים. אלימות במשפחה יכולה לבוא לידי ביטוי בין ילד להורה, בין בני זוג, בין אחים. חשוב לדעת שלא תמיד אנשים שמבטאים אלימות בתוך ביתם, גם אלימים שהם בחוץ. למשל, יש המון אנשים שבתוך הבית הם אלימים, מרביצים, מקללים, מאיימים אבל שהם נמצאים בעבודה או בסביבה של חברים הם פשוט מתנהגים אחרת לגמרי.

 

סוגים של אלימות במשפחה

  • אלימות שהיא פיזית – שמרימים יד, מרביצים, דחופים, גורמים לאחר לחבלה. כל אלה מוגדרים בתור אלימות פיזית. אין כזה דבר אלימות פיזית קלה, בינונית או קשה. למעשה, מאות ילדים ובני נוער מגיעים למסגרות כמו פנימיית נוער בסיכון בשל אלימות פיזית במשפחה. אלימות פיזית יכולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים פיזיים ונפשיים, ולכן אם אתם חלק מאלימות כזו, אם אתם מכירים מישהו שחווה אלימות מהסוג הזה, חשוב לפעול ולא לחכות.
  • אלימות מינית – אדם שגורם לאדם אחד לקיים יחסים מיניים או אינטימיים מבלי שהצד השני מוכן לזה, תוקף מיני או מתייחס לאחר בתור אובייקט מיני מבצע אלימות מינית לכל דבר ועניין. במצב של אלימות מינית מאוד כדאי לפנות לאדם מוכר עליו אתם יכולים לסמוך או אם ניתן לפנות למשטרה.
  • אלימות מילולית – פגיעה בצעקות, קללות תוך שימוש בביטויים אשר פוגעים או משפילים את האחר, זוהי אלימות מילולית.
  • אלימות בריונית – שאדם מתנהג בצורה בריונית, מגדיר את יחסי הכוחות במשפחה, מורה את דרכו ומתייחס לאחרים כאילו הוא האדון והשאר הם המשרתים, זוהי אלימות בריונית.
  • אלימות נפשית – שאדם גורם לאדם אחר לעלבון, מרים את כולו, פוגע בכבודו של האחד, עושה עליו מניפולציות ומשחקים של כוח, מבודד אותו חברתי, שולט בו וכדומה, זוהי אלימות נפשית.

 

יש סוגים נוספים של אלימות כמו למשל אלימות כלכלית, אלימות חברתית ועוד.

התנהגו כלפיי באלימות מה עליי לעשות?

לא תמיד אלימות במשפחה באה לידי ביטוי בתור פגיעה פיזית. אם התנהגו כלפיך באלימות בשלב הראשון הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להתרחק מיד מהמקום, במיוחד אם מדובר באלימות מסכנת. אם ניתן, שווה לתכנן מסלול בריחה מהבית ולבצע תרגולים. חשוב לדעת! ניסיון עזיבה או בריחה יכול להחמיר את המצב ולגרור פעולות אלימות קיצונית של הצד השני ולכן אם אתם מתכננים לברוח, אין לשתף בכך אף אחד ולעשות זאת בצורה כמה שיותר דיסקרטית.

 

מה לקחת איתי ומה לעשות?

כדאי להכין מראש תיק ובו ציוד אישי שיספיק למספר ימים, פרטים של חשבון הבנק, רשימת כתובות וטלפונים של קרובי משפחה וחברים, מפתחות של הבית, כסף, תעודת זהות ומסמכים אישיים. במידה ואי אפשר לעזוב את המקום מכל סיבה שהיא כדאי לקרוא לעזרה ולהזמין את המשטרה במידת הצורך. שווה לערב אדם קרוב עליו אתם סומכים כמו מורה, מחנך, מדריך מחוג או מסגרת אחרת, קרוב משפחה וכדומה. כדאי לתאר בפני אותו אדם את המקרים שקרו.

 

פנייה לגורמים מקצועיים

מאוד חשוב לפנות לגורם מקצועי. המטפל באלימות במשפחה. אותו גורם יוכל להעניק את השירות הנדרש ולוות אתכם בהתאם לצורך.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר