יחסי אחים תקינים – איך אפשר לחזק את הקשר בתור הורים? 

ניווט מהיר

בתור הורים, תמיד נרצה לוודא כי הילדים שלנו מסתדרים ומקיימים ביניהם יחסי אחים תקינים שכן, שלום בית הוא תנאי הכרחי שיעזור לילדים לגדול בסביבה טובה. אולם, בהרבה מאוד בתים הדבר לא יוצא לפועל ובא לידי ביטוי בעיקר על ידי יחסי אחים שכוללים המון מריבות וצעקות. אז איך אפשר בכל זאת לשמור על יחסי אחים תקינים בתור הורים ומה תוכלו לעשות על מנת לקיים זאת? בכתבה זו החלטנו לרכז עבורכם מספר עצות מומחים שיסייעו לכם. 

 

יחסי אחים תקינים – טיפים שיעזרו לכם

  • חלוקה חכמה של משאבים – מחסור במשאבים חיוניים גרם לא פעם ולא פעמיים לעימותים ואף מלחמות בין מדינות, כך שאין זה מפתיע שבקרב אחים הדבר גם יכול לגרום לפרוץ "מלחמות עולם", בייחוד כאשר מדובר על משאב יקר ערך כדוגמת אהבה הורית או זמן איכות עם אבא שעסוק רוב הזמן בעבודה. בעוד כי באופן טבעי, משאבים העומדים לרשות ההורים כדוגמת יכולת רגשית וזמן הם מוגבלים ברמה מסוימת מבלי שתהיה לנו אפשרות לשלוט עליהם – אך בהחלט תוכלו לתכנן בצורה מוקפדת כיצד תוכלו לחלק את אותם משאבים אצל הילדים שלכם. על כן, במידה ותרצו לפתח אצל הילדים שלכם יחסי אחים תקינים, תמיד יהיה מומלץ להקפיד כי אתם נותנים יחס שווה ומבלים זמן איכות שווה עם כל ילד, כך שלא יווצר מצב של קנאה או טינה אצל אחד מהם.

  • תזכרו שאח גדול אינו הורה – אין זה משנה עד כמה אתם בטוחים שהילד שלכם הוא בוגר, פיקח ובעל אינטליגנציה רגשית גבוהה ואין זה משנה עד כמה גדול הפרש הגילאים בינו לבין אחיו הקטן, הרי שהוא עדיין ילד. על כן, חשוב מאוד להדגיש כי עליכם לזכור זאת ולא לצפות מהילד הבכור שלכם לתפקד בצורה בוגרת והורית כלפי האחים הצעירים שכן, דינמיקה של אח היא דבר שונה לחלוטין. עם זאת, במקרים בהם אותה דינמיקה אינה מיושמת כהלכה תמיד תוכלו להיעזר באשת מקצוע מומחית שתסייע לכם, אשת מקצוע כדוגמת אפרת לקט.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר