רגישות בעיניים – כל המידע החשוב

ניווט מהיר

רגישויות ואלרגיות אינן בעיות אשר פוקדות רק את העור ודרכי הנשימה שכן, רגישות בעיניים גם היא בעיה ידועה לכל דבר ועניין. למעשה, אלרגיות שונות בעיניים עלולות לגרום לגירודים, נפיחות, דמעות ואפילו אדמומיות מסוימת, כאשר סימפטומים ותופעות לוואי אלו מהווים פגיעה משמעותית באיכות החיים של האדם אשר סובל מהם. אז איך ניתן לטפל בתופעה המציקה הזו, ממה היא נובעת ומה עוד צריך לדעת על נושא זה? ובכן, בכתבה זו החלטנו לעשות לכם סדר בכל הבלאגן, ולהסביר לכם לעומק כל מה שתצטרכו לדעת על רגישות בעיניים וכל הסובב סביב נושא זה. 

 

רגישות בעיניים – האם מדובר על תופעה נפוצה?

בעת בה אנו מדברים על רגישות בעיניים, חשוב מאוד לציין כי זו תופעה עם שיעור גבוהה יחסית, כאשר חלק ניכר מהאוכלוסייה סובל מאלרגיות שונות כדוגמת אקזמה, אסתמה ועוד. בניגוד לתופעות כמו קרטוקונוס, ניתן להגיד כי רגישות בעינים היא שכיחה למדי שכן, קרוב ל-40% מהאוכלוסייה הישראלית סובלת מקרים שונים של רגישויות ואלרגיות שונות בעיניים. בעוד כי חלק מאלו אשר סובלים ממקרים אלו נוטים לחוות אותם בצורת גירוי רק בעונות המעבר שהן עונות האלרגיה, אחרים עשויים לסבול ממקרים  כאלה במשך כל ימות השנה.

 

למה זה קורה?

בדרך כלל, תסמינים של אלרגיות ורגישויות בעיניים נגרמים בשל תגובה לקויה של מערכת החיסון, בדיוק כמו כל תופעה אלרגית אחרת. למעשה, בעת בה גופים זרים כמו נגיפים וחיידקים שונים מסכנים את הגוף, מערכת החיסון מתחמשת בחלבוני נוגדנים, חלבונים שמטרתם העיקרית היא להילחם באותם פולשים. כאשר אתם סובלים מאלרגיה בעיניים או רגישות, הגוף בעצם מגיב לחומרים לא מזיקים, כאשר אותם חומרים נקראים אלרגנים. דוגמאות נפוצות לאותם אלרגנים יהיו אבקני צמחים, תאי עור מתים של חיות מחמד, קרדית אבק הבית, נוצות ועוד. נוסף על כך, גם טיפות עיניים עלולות להביא איתן תגובה אלרגית, כאשר מדובר על מקרים בהם המטופל שעורך שימוש באותן טיפות רגיש לחומר הפעיל בהן או לסירוגין, לחומרי השימור של הטיפות. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר