מדברים על הטרדה מינית

ניווט מהיר

אחד הנושאים היותר מדוברים בשנתיים האחרונות הוא הטרדה מינית. הוא עולה לכותרות בהמון הקשרים ובמגוון של סיטואציות: בין קולגות במקומות עבודה, ביחסים בין מטפל למטופל, בקרב האוכלוסיה הדתית והחרדתית, בקרב צעירים ובני נוער שיוצאים לחופשות, במסיבות, כחלק בלתי נפרד מהתנועה הערה ברשתות החברתיות ועוד. הטרדה מינית היא כל צורה של התנהגות מינית שאינה רצויה שמוגדרת כפוגענית, משפילה או מאיימת. זוהי עבירה על החוק, שנחשבת לחוויה שמשפיעה על אנשים באופנים שונים. אם חוויתם הטרדה, יש הרבה צעדים שאתם יכולים לנקוט בהם.

מה כוללת הטרדה מינית

היא עשויה לכלול מגוון עבירות מין, כמו למשל:

  • נגיעה, אחיזה או יצירת מגע פיזי ללא הסכמה.
  • הערת הערות שיש להן משמעות מינית.
  • בקשה לקיום יחסי מין או לקבלת טובות הנאה מיניות.
  • בהייה במבט שיש בו זימה.
  • הצגת חומר גס ופוגעני.
  • ביצוע מחוות מיניות או תנועות גוף מרמזות.
  • אמירות מבדחות והערות מיניות.
  • שאלות על חיי המין.
  • עלבונות באמצעות הערות מיניות.
  • התנהגות בשיחה שגורמת לתחושה שאינה נוחה.
  • חשיפה באופן מגונה.
  • פגיעה מינית.

מה ההבדל בין הטרדה מינית לתקיפה מינית?

הטרדה מינית היא מונח רחב הרבה יותר מתקיפה, ומתייחסת למגוון רחב יותר של התנהגויות מיניות בלתי הולמות. הטרדה מינית עשויה לכלול מגע מיני, כמו מגע שאינו רצוי, חיבוק או נשיקה. אבל כשמדברים עליה יש להבין שההטרדה אינה חייבת לכלול מגע מיני, אלא להתבטא גם בהערות מיניות, בדיחות שאינן הולמות או הצגת חומר פוגעני בפניכם או בפני אחרים. בשני סוגי המצבים, נהוג לפנות לייעוץ של עורך דין עבירות מין.

חשוב להבין כי: תקיפה מינית מתרחשת עם אילוץ, כפייה או ביצוע פעילות מינית בכוח, כולל מגע, נשיקות, מעשים מיניים או פעולה מינית חודרנית. חלק ממקרי ההטרדה עשויים להוות גם תקיפה. כך, לדוגמא, אם מעסיק או שותף לעבודה מכריחים אתכם לנשק אותם, או נוגעים בכם באופן בלתי הולם ללא הסכמתכם, המקרה עשוי להיות מוגדר כהטרדה מינית וגם כתקיפה מינית.

מה ניתן לעשות?

לאף אחד או אחת לא מגיע להיות מוטרד, ואין אדם שמזמין הטרדה זו. לכל אחד ואחת יש את הזכות לעבוד ולחיות בסביבה נקייה מהטרדות, בריונות, אפליה ואלי מות. הטרדה מינית אינה חוקית, ואם הוטרדתם, הנה כמה פעולות שאתם יכולים לנקוט בהן:

מדברים עם עברייני מין

ניתן לנסות לפתור את המצב באופן אישי כשמדברים על הטרדה מינית עם האדם שמטריד, ומסבירים לו שההתנהגות שלו אינה רצויה.

יחד עם זאת, פתרון זה מומלץ רק אם אתם מרגישים בטוחים לעשות זאת ויכולים לדבר עם המטריד בנוחות.

מספרים למישהו

הטרדה מינית אינה מקרה שאדם צריך להתמודד איתו לבד וודאי שאין מקום לתחושות אשם או הלקאה עצמית. מאוד חשוב לספר את מה שעובר עליכם למישהו שקרוב אליכם בין אם זה הורה, איש חינוך עליו אתם סומכים, חברה קרובה ועוד. למשל, במקומות עבודה, מדברים עם אנשי משאבי אנוש, שיסייעו לכם להחליט מה לעשות. ניתן גם לדבר עם בן משפחה או חבר קרוב על מה שקורה. יכול מאוד להיות שאתם מתקשים להכיל את הסיטואציה מבחינה רגשית ועצם העובדה שתשתפו מישהו אובייקטיבי תאפשר לכם להתנהל בצורה נכונה יותר מול הסיטואציה ולטפל בבעיה מהיסוד שלה.

מודעות למדיניות ולנהלים

אם הוטרדתם במקום העבודה, בבית הספר, במכללה או באוניברסיטה, חשוב להבין מה המדיניות והנהלים למניעה וטיפול. קיימים תהליכים שמיועדים להתמודדות עם המצבים האלו ולספק תמיכה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר