סיבות נפוצות להקאה

ניווט מהיר

היא לא נעימה, מבחילה ולעיתים אפילו מלחיצה. אנחנו מדברים על הקאה – אחת מפעולות הגוף שבהחלט היינו מעוניינים להימנע מהן. אלא שבדרך כלל מדובר בפעולה שמתרחשת באופן בלתי רצוני מהן הסיבות נפוצות להקאה? מייד תקבלו סקירה לגביהן.

 

בחילות

כמעט תמיד מקדימה את ההקאה תחושה של בחילה, כשישנם מספר מצבים שיכולים לגרום לבחילה והפעלת רפלקס ההקאה, בין היתר ריפלוקס קיבתי-וושטי, מצבים של דלקת בקיבה (גסטריטיס), כיב קיבתי (אולקוס), התקף מיגרנה ואפילו טיסה במטוס, הפלגה בים או נסיעה באוטובוס. לא כל בחילה מסתיימת בהקאה אבל כמעט תמיד לפני הקאה תגיע הבחילה.

 

זיהומים במערכת העיכול

גסטרואנטריטיס, שידועה בפי כול כ- "קלקול קיבה" בשל דלקת במעיים, מהווה את אחת הסיבות נפוצות להקאה והיא כנראה הסיבה השכיחה ביותר. היא נגרמת עקב חדירה של מזהמים חיידקיים או ויראליים אל מערכת העיכול שלנו, תוך הפעלת מערכת החיסון כנגדם. הפעולה הראשונית ביותר של הגוף במקרה של קלקול קיבה היא לרוקן את תוכן הקיבה והמעיים ולפלוט כמה שיותר מזהמים וזאת באמצעות הקאות ושלשולים.

היריון

בתחילת ההיריון עוברת האישה שינויים הורמונליים רבים, שחלקם חושפים אותה לרגישות יתר של הקיבה ורפלקס ההקאה. לא ברור מדוע הדבר מתרחש ואיזה מניע פיזיולוגי גורם לכך. משום שמדובר בתקופה מאוד רגישה בחיי האישה ובשלב קריטי בהתפתחות העובר, מומלץ מאוד לקבל טיפול טבעי או אלטרנטיבי כאשר מדובר בבחילות והקאות בזמן היריון. לרוב הבחילות וההקאות עוברות בשליש הראשון של ההריון אבל לפעמים הם יכולים ללוות את האישה לאורך כל ההריון.

 

סיבות נוספות

רשימת הגורמים שיכולים לגרום להקאות הינה ארוכה מאוד, כשלעיתים די בריח מסוים על מנת לגרום להופעת בחילה קשה והקאה. מבין הסיבות הנוספות ניתן למנות גם שתיית אלכוהול מופרזת (מדמה מצב של הרעלה), תופעת לוואי של תרופות ובמקרים נדירים גם בעקבות גידולים שונים.

 

התחום של רפואה משלימה (צמחי מרפא, תפריט תזונתי, דיקור סיני) יודעת להתמודד היטב עם הקאות והסיבות הגורמות להן ולכן מהווה את אחת מאופציות המבטיחות ביותר. היא אינה טומנת בחובה תופעות לוואי כלשהן ומתאימה לכל מצב רפואי ולכל קבוצות האוכלוסייה. מומלץ לכם לנסות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר