המנעד שבין האמת לסטריאוטיפ – בריאות הנפש

ניווט מהיר

לצערנו הרב, בריאות הנפש הוא נושא שנדחק מעט לשוליים ולא זוכה להגיע לכותרות, בהשוואה לנושאים רפואיים אחרים. כל אדם מורכב מהגוף הפיזי ומהנפש הפנימית, כאשר לאורך השנים אנו רואים כיצד אסכולות שונות התבססו לגבי התחום הזה. ממש כמו שקיימות מחלות שעלולות לפגוע בתפקודו הפיזי של האדם, הפרעות ומחלות נפשיות גם כן קיימות ומוציאות את האדם מאיזון בסיסי. יחד עם זאת, כמו שבעזרת טיפול נכון יכול האדם לשפר את תפקודו הפיזי, כאשר הוא סובל מפציעת ספורט או דלקת, כך גם גם בהיבט הנפשי. טיפול יעיל ומותאם אישית עשוי לעזור לאדם להשתלב בחברה ולשפר את איכות חייו.

כיצד בריאות הנפש ובעיות נפשיות משפיעות על האדם?

יש כל כך הרבה סוגים של הגדרות לגבי מחלות נפש. ההגדרות השונות למעשה נשנעות על נורמות שמקובלות או סוטות מהחברה במגוון היבטים כמו למשל המחשבה, ההתנהגות והרגש לצד יצירת קשרים חברתיים עם אחרים שנפגעת כתוצאה מפגיעה בתפקוד או מצוקות נפשיות. לצערנו, עדיין יש המון סטיגמות, דעות קומות וסטריאופטים על הנושא.

 

אנשים עם מוגבלויות נפשיות נתפסים בחברה שלנו כאלימים, בלתי צפויים, בעלי יכולות תפקוד לקויות וזה בעצם ההפך מהדבר הנכון. אנשים עם מחלה או מוגבלות נפשית יכולים להשתלב בחברה שלנו, ממש כמו שאנשים אחרים הסובלים מבעיות או מחלות אחרות יכולים, שוב בתנאי שהם מקבלים את הטיפול הראוי, הנכון והמתאים להם. בישראל קיימות שלוש מסגרות תעסוקה המתאימות באופן ספיציפי לאנשים הסובלים מקשיים רגשיים ופסיכולוגיים ביניהם מפעל מוגן המאפשר להם לבצע עבודות מורכבות ולעבוד למשך זמן, תעסוקה נתמכת בקהילה ותעסוקה בשוק החופשי. כל שנותר לנו הוא להעלות את המודעות לגבי הנושא, לתמוך באותם אנשים, לעזור להם עם דימוי עצמי ולשלב אותם בחברה שלנו.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
רוצים לקבל עזרה?
השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר
שתפו עם חברים
פופולרי באתר